Ν46Α3ΙΩΑ

Το ξενοδοχείο
Στα όρια του Ελληνικού και του Τουρκικού κράτους. Τότε που Άραχθος, ήταν το σύνορο δυο χωρών. Στο σύνορο αυτό, το παλιό Τελωνείο στην Πλάκα. Δίπλα του, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων.

Το Τελωνείο, σταθμός, στο ταξίδι των προϊόντων. Έναν αιώνα μετά, το ξενοδοχείο Τελωνείο, σταθμός, στο ταξίδι των ανθρώπων στα Τζουμέρκα. Κομβικό σημείο, για την περιήγησή σας και ορμητήριο για τις δράσεις σας.

Θέμα του ξενοδοχείου, το ψωμί. Χώρος μουσειακός με εκθέματα παλιά, κυρίως εργαλεία. Τι δουλεία έκανε κάποιος να βγάλει το ψωμί του. Το τραπέζι της υποδοχής, μοναστηριακό ζυμωτήριο. Στην πινακωτή, τα κλειδιά των δωματίων, κρεμασμένα σε σφραγίδες, λες και η φιλοδοξία τους είναι, να σφραγίσουν την διαμονή. Τα στάχυα και τα δρεπάνια, στα τζάμια. Τα ξύλινα αλέτρια, κάγκελα, στον αίθριο χώρο του ορόφου.
«Στην οροφή της σκάλας το αλέτρι. Και η κουπαστή της να στηρίζεται εκεί που κάποτε περνούσαν τα καλώδια του ΟΤΕ. Η επικοινωνία… του πάνω με το κάτω.»
Καλώς ορίσατε.

Εστιατόριο - Καφέ
Στο κέντρο της σάλας, μοναδικός ηθοποιός και πρωταγωνιστής, το πέτρινο, μεγάλο τζάκι.
Τέχνη του ξενοδόχου, του… τελώνη, να υποδέχεται τους καλεσμένους, να τους ακούει, να τους αφουγκράζεται, να τους οδηγεί στα μυστικά της περιοχής.
Και μετά, τα τσίπουρα. Γιορτή ρακιού κάθε φθινόπωρο. Ποικιλία αρωματική… «Ζαμπέλα»!
Το «τσιπουρίζειν εστί φιλοσοφείν».
Η μαγείρισσα μεταφέρει την σπιτική νοστιμιά στο εστιατόριο.
Όλοι οι καλεσμένοι μια οικογένεια. Και τα προϊόντα ντόπια, υγιεινά. Λάδι ελαιόλαδο. Παραδοσιακές γεύσεις και πίτες. Μαγειρευτά φαγητά κάθε μέρα. Και το πρωινό με μαρμελάδες, από φρούτα που καλλιεργούμε μόνοι μας, γνήσιο μέλι, τηγανίτες, πίτες, σπιτικά κέικ…

Στο καφενείο αναψυκτικά, παγωτά, τσάι βουνίσιο, καφέδες όλων των ειδών, κρύες μπύρες, κρασιά της περιοχής, λικέρ φτιαγμένα από τα φρούτα μας, και φυσικά τσίπουρα από Ζαμπέλα, με νόστιμους μεζέδες.

Δωμάτια
Το Τελωνείο, υπόσχεση στο ψωμί. Κάθε δωμάτιο τις πινελιές του. Τέχνες που χάθηκαν. Ο υφαντής, ο μαραγκός, ο ξυλοκόπος.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 11 μεγάλα δωμάτια (μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα). Ένα δωμάτιο για άτομα με ειδικές ικανότητες. Εννέα από τα έντεκα δωμάτια έχουν το δικό τους τζάκι.

Η θέα μαγευτική.
Προσανατολισμός του ξενοδοχείου η οροσειρά των Τζουμέρκων.

Κυρίαρχα στοιχεία η πέτρα και το ξύλο. Αρμονικά δεμένα με το περιβάλλον. Και η διακόσμηση με εργαλεία του χθες. Ζεστή φιλοξενία, ιδανικές συνθήκες για ευχάριστη διαμονή όλο το χρόνο.

«Για τις παροχές του κάποιος φρόντισε μ’ αγάπη περίσσια: Το τζάκι (το τροφοδοτούμε με ξύλα μέχρι τις 9:00μμ), ο κλιματισμός,(γιατί το καλοκαίρι σκάει ο τζίτζικας εκεί στις όχθες), οι σήτες στα παράθυρα για τα ζωύφια (στην ύπαιθρο είμαστε), μπάνιο με ντους, προϊόντα ατομικής περιποίησης, υπέρδιπλα κρεβάτια, στρώματα υψηλών προδιαγραφών, αυτόνομη θέρμανση, τηλέφωνο, τηλεόραση plasma 21’’ ψυγείο, στεγνωτήρας μαλλιών, χρηματοκιβώτιο. Τα αυτονόητα δηλαδή.»

Τι θα δεις - Τι θα κάνεις
Στο τόπο αυτό όλα τα ζεις. Ακόμα και η χαλάρωση είναι εμπειρία. Ανατολή. Βλέπεις από το παράθυρο τον ήλιο να παλεύει με το βουνό. Η γέννηση δεν είναι εύκολη σ’ αυτό το τόπο.
Η πεζοπορία. Μονοπάτια φιλικά στο πόδι και στο μάτι.
Τα χρησιμοποιούσαν πολύ κάποτε. Διαδρομές εύκολες ή απαιτητικές με ορμητήριο το ξενοδοχείο και περιπλάνηση στα γύρω δάση. Τολμηρές δράσεις με σχοινιά. Αναρρίχηση, καταρρίχηση, εναέρια περάσματα.

Και φυσικά, rafting.
Το ΤΕΛΩΝΕΊΟ εγγυάται!!
Τα ποτάμια ο φυσικός χώρος της Via Natura. Φροντίδα και ασφάλεια. Συνταγή για να απολαύσεις την περιήγηση. Συμμετοχή από 5 έως 95 χρονών. Άραχθος, Καλαρύτικος. Και οι σπηλιές κοντά στις όχθες προσμένουν λες, τους εξερευνητές.

Πως θα φτάσετε:
Από Αθήνα:
Οδηγείτε προς Άρτα και μετά το ιστορικό γεφύρι στρίβετε στα δεξιά σας στο 2ο φανάρι προς Ροδαυγή – Άγναντα – Πράμαντα.

Από Θεσσαλονίκη:
Έξοδος από την Εγνατία για Ιωάννινα και όταν μπείτε στην Εθνική οδό μετά από 500 μέτρα στρίβετε στο δεύτερο φανάρι δεξιά προς Μπάφρα.
Μετά από 4 χλμ. στρίβετε πάλι δεξιά προς Καλέντζι – Πράμαντα.

Και όπως πάει σαν φίδι ο δρόμος, τα Τζουμέρκα λουσμένα στο φως!
Πλαγιές απότομες, δάση και βράχος.
Απόκοσμο, μαγικό και ονειρεμένο. Σε πιάνει δέος...
Μονολίθι, Γέφυρα Πλάκας. Ακούς τον Άραχθο.

Καλώς ήρθατε…

Κατηγορία
3 αστέρων
Χρονική διάρκεια
Τηλέφωνο
6981074108
Φαξ
210-6984917